Ζύμη τάρτας και Quiche-Lorraine



Για την ζύμη τάρτας θα χρειαστούμε :


Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι

120-150 γρ βούτυρο η μαργαρίνη παγωμένα

1 αυγό και 2 κρόκους

1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στην συνέχεια ρίχνοντας όλα τα υλικά μαζί σχηματίζουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.

Αν χρειαστεί ρίχνουμε 2-4 κουταλιές παγωμένο νερό.

Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα ,τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄’.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο και τοποθετούμε σε φόρμα ταρτιέρας (καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη) φροντίζοντας να  σκεπάζονται και τα πλαϊνά της τοιχώματα.

Αν θέλουμε να την ψήσουμε άδεια τρυπάμε όλη της την επιφάνεια 
με πιρούνι .

Στην συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη η λαδόκολλα  και γεμίζετε με φασόλια η ρύζι.


Για την Quiche-Lorraine
1 δόση ζύμης μπριζέ
100 γρ μπέικον
80 γρ ζαμπόν
1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά
250 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3 αυγά
Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε την ζύμη μπριζέ.  

Προψήνετε την τάρτα για 10’ και αφήνετε να κρυώσει καλά.  Τσιγαρίζετε το μπέικον χωρίς λάδι σε τηγάνι .

Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα την κρέμα ,τα τριμμένα τυριά, το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε στην τάρτα το μπέικον και το ζαμπόν και από πάνω προσθέτετε το μίγμα των αυγών με την κρέμα και τα τυριά.

Ψήνετε στους 180’ για 30’ μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να ροδίσει η επιφάνεια  της .





0 comments