Τούρτα παστίτσιο βήμα βήμα


Υπέροχο παστίτσιο αλλά γιορτινό! Ιδανικά για τραπέζι μπουφέ άλλα και μια όμορφη κυριακάτικη μέρα! 
 

Υλικά

500 γρ μακαρόνια  rigatoni 
  2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
2 - 3 ντομάτες τριμμένες στο multi η  ντοματάκι κονσέρβας
1 κρεμμύδι τριμμένο 500 γρ κιμάς
 2 κουταλιές λάδι

Μπεσαμέλ

3 φλιτζάνια γάλα
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 αυγό

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  καλά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. .Ρίχνουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει καλά και να εξατμιστούν τα υγρά τους ,να δέσει δηλ η σάλτσα..
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και  τα τοποθετούμε σε μπολ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με πάτο η τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο λίγα μακαρόνια και τυρί.
Καλύπτουμε με λίγο κιμά.  Αρχίζοντας από τις άκρες  αραδιάστε πάνω όλα τα υπόλοιπα μακαρόνια σε στρώσεις βάζοντας ανάμεσα τους και κιμά.

 

Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.  

 Λιώνουμε την μαργαρίνη  σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κορν φλαουρ η το αλεύρι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο  και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε και το αυγό. Καλύπτουμε το φαγητό στην φόρμα με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200’ για 1 ώρα.


 
 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments