Κασερόψωμο πεντανόστιμο!


Αφράτα μαλακά με καταπληκτική υφή αυτά τα  ψωμάκια γεμισμένα είτε με αλμυρή είτε με γλυκιά γέμιση θα τα λατρέψετε!



Υλικά για 12 τεμάχια

600-650 γραμμάρια αλεύρι

20 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 7 γραμμάρια ξηρή

1 κουταλιά  γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος

250 ml πλήρες γάλα      

1 αυγό + 1 κρόκο για την επάλειψη

50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο


Γέμιση
τυρί gouda και κασέρι ή  μαρμελάδα 

Εκτέλεση
Προετοιμασία: Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη  σε 150 ml ζεστό γάλα, και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά. 

Κοσκινίζουμε   σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι, ,κάνουμε  μια τρύπα στο κέντρο. 

Βάζουμε  σε αυτό το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, την μαγιά και το υπόλοιπο γάλα.


 Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη, και τυλίγουμε σε μπάλα.  

Πασπαλίζουμε  με αλεύρι σε ένα μπολ,  βάζουμε την μπάλα μας σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη αν θέλουμε να κάνουμε γλυκά και αλμυρά πιτάκια . Κάθε μέρος  ζύμης σε 10 μικρά κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού 

Ανοίγουμε κάθε μικρό ζυμαράκι  κάνοντας μερικές τομές από τη μία πλευρά, που δεν φτάνουν  ως το τέλος. 


Βάζουμε  ότι γέμιση επιθυμούμε  και κλείνουμε τα πιτάκια μας  σχηματίζοντας ρολό.

Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα  να ξεκουραστούν 20-30 λεπτά. 

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα ψωμάκια με χτυπημένο  αυγό μαζί  με 1 κουταλιά της σούπας νερό, και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν - περίπου 15-20 λεπτά.


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments