Πίτσα λουλούδι! | Aspas_recipes

Πίτσα λουλούδι!

Pitsa-louloudi

Αφράτες ατομικές πίτσες σε σχήμα λουλουδιού με λουκάνικα!

Υλικά για 4 κομμάτια.

 Υλικά για τη ζύμη

350 γρ αλεύρι για ψωμί
200 ml νερό (ή γάλα) ζεστό
15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Μια κουταλιά παρθένου ελαιολάδου
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 φρέσκα φύλλα βασιλικού προαιρετικά


Για την γέμιση και επικάλυψη
4 λουκάνικα (100 g το καθένα)
Ένα αυγό
Κόκκινη πιπεριά
Τυρί Cheddar


Οδηγίες
Ξεκινήσαμε την προετοιμασία της ζύμης πίτσας με τον ίδιο τρόπο που θα προετοιμάσει μια ζύμη ψωμιού. Φτιάχνουμε τη μαγιά  βάζοντας την στο ζεστό νερό ή γάλα και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Pitsa-louloudi1

 Έχουμε ενσωματώσει όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά και με  το μίξερ  ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και να αποκτήσει κολλώδη υφή.

Pitsa-louloudi2

 Σχηματίστε  μια μπάλα με τα χέρια σας και αφήστε το υπόλοιπο σε ένα μπολ λαδωμένο με λάδι και καλύπτοντας με πλαστική μεμβράνη  σε ένα ζεστό μέρος (για παράδειγμα, το φούρνο στους 40  ° C) για 1 ώρα ή μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Pitsa-louloudi3

Πασπαλίζουμε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια Ανοίγετε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης  σε  ορθογώνιο  σχήμα και τοποθετείται ανάμεσα σε ένα λουκάνικο και κλείστε τα άκρα.

Pitsa-louloudi5
Pitsa-louloudi6
Pitsa-louloudi7

Κάθε κομμάτι το κόβουμε  σε φέτες μερικά εκατοστά σε πάχος, αλλά όχι μέχρι κάτω.
Βάζουμε τα λουλούδια σε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος
και αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό
Καλύψτε με τυρί Cheddar και πιπεριές και  βάλτε το ταψί στο φούρνο (προθερμασμένο στους 200 ° C) για περίπου 15-20 λεπτά, ή έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί λιώσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  άλλα λιπαρά τυριά (μοτσαρέλα, έμενταλ ...)


Pitsa-louloudi8

Pitsa-louloudi8

Pitsa-louloudi9

Pitsa-louloudi10

Pitsa-louloudi11

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 

0 comments