ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ-HOMEMADE ONION RINGS !!!


Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά φυτικό λάδι


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες χοντρές .
Ξεχωρίστε  τις ροδέλες κρεμμυδιού.


Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες σε ένα μπολ με παγωμένο νερό
 και αφήστε το για 30 λεπτά.


Τοποθετήστε τα δαχτυλίδια πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

 
Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.


Διαχωρίστε το αυγό.


Προσθέστε τον κρόκο αυγού σε ένα μικρό μπολ και χτύπηστε ελαφρά.


Προσθέστε το χτυπημένο κρόκο αυγού, γάλα και 
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο μίγμα αλευριού.


Προσθέστε το ασπράδι σε ένα άλλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να αφρισει.


Ανακατέψτε και το ασπράδι στο μείγμα  απαλά.


Προθερμάνετε το λάδι στους 190 º C.


Βυθίστε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι. 
Προσεκτικά τοποθετήστε τα βουτηγμένα δαχτυλίδια μέσα στο καυτό λάδι.


Μαγειρέψτε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρέστε και στραγγίστε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε απορροφητικό χαρτί.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ wikihow.com





0 comments