Χριστουγεννιάτικο δεντράκι κανέλλας!!!

 
Για αυτά τα χριστουγεννιάτικά δεντράκια κανέλλας θα χρειαστούμε :

Υλικά (ζύμης) για 6 δεντράκια
3 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιά της σούπας μαγιά
3 φλιτζάνια γάλα
3 / 4 φλιτζάνι λάδι
3 / 4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 αυγά
αλεύρι

Για να κάνετε την πιο τέλεια γλυκιά ζύμη ψωμιού :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 και στη συνέχεια κλείστε τον .
Βάλτε το γάλα να βράσει στο φούρνο μικροκυμάτων .
 Ενώ το γάλα ζεσταίνεται βάλτε το ζεστό νερό σε ένα μπολ , ανακατέψτε τη ζάχαρη , και στη συνέχεια τοποθετείστε την μαγιά από πάνω αφού  πρώτα  τα έχουμε ανακατέψει  καλά . Αφήνουμε στην άκρη .(3 πρώτα υλικά)
Προσθέστε λάδι , ζάχαρη και αλάτι στο ζεστό γάλα και ρίχνουμε σε μίξερ να σακατεύονται ώστε να αρχίσει να κρυώνει το μείγμα.

Βεβαιωθείτε ότι το μπολ μικροκυμάτων έχει κρυώσει και χτυπήστε 3 αυγά σε αυτό .
 Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό ( δεν θέλετε να σκοτώσει τη μαγιά ) , προσθέτουμε τα αυγά και μαγιά ( που θα έπρεπε να έχει ανέβει περίπου  στο διπλάσιο ) στο μείγμα του γάλακτος .

Γυρίστε στο 1 το μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως .
 Προσθέστε το αλεύρι από το κύπελλο (χρειάζονται περίπου 6 φλιτζάνια συνολικά )μέχρι το μίξερ να καθαρίζει τις πλευρές του μπολ . 
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ ανοξείδωτο και αλείψτε το .
Βάλτε τη ζύμη στο μπολ και πιέστε σε αυτό , έτσι ώστε ολόκληρη η κάτω πλευρά της ζύμης να επικαλύπτεται με λάδι . Λαδώστε καλά όλη την ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήστε  να φουσκώσει .
Αφού φουσκώσει την πατάμε να ξεφουσκώσει προς τα κάτω . Χωρίστε τη ζύμη σας σε  6 κομμάτια.



Για να κάνουμε τα ψωμιά δέντρο :

Υλικά
Βούτυρο
Καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη 

Οδηγίες
Πάρτε ένα από τα τέταρτα της ζύμης και ανοίξτε  σε σχήμα στρογγυλό  ( βλ. παρακάτω ) .
Αλείψτε τη ζύμη με το μαλακωμένο βούτυρο , τρίψτε μαύρη ζάχαρη πάνω από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με κανέλα .

 
Διπλώστε την ζύμη στην μέση έτσι ώστε  μοιάζει με ένα βέλος / τρίγωνο / Χριστουγεννιάτικο δέντρο .

 
Κόψτε σχισμές στο κάτω μέρος (αφήνοντας το μεσαίο άκοπο ) για να κάνετε τον κορμό σας .
Κόψτε μέρος της  μιας πλευράς της ζύμης έτσι ώστε να μην σας γίνει ο κορμός πολύ χοντρός.


Διπλώστε την κοντή πλευρά κάτω από τη μέση , και τυλίξτε τη μεγάλη πλευρά κάτω και γύρω από τη μικρή πλευρά  και κόψτε ότι περισσεύει από κάτω.


Μεταφέρετε προσεκτικά το δέντρο σε λαδοκολλα.
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κάνετε εγκοπές όπου τα κλαδιά θα είναι ελαφρώς υπό γωνία επάνω .

 
Στρίψτε κάθε κλαδί προς τα πάνω περίπου δύο φορές . 
Στρίψτε  και δώστε  σχήμα  σε κάθε κλαδί  έτσι ώστε να έχει ένα ωραίο σχήμα δέντρου .

Αφήστε να φουσκώσει λίγο πριν το ψήσιμο , έτσι ώστε το δέντρο θα είναι ωραίο και γεμάτο .
Ψήστε στους 175 στο κέντρο του φούρνου για 20 λεπτά περίπου ( δεν μπορώ να θυμηθώ το ακριβές ποσό του χρόνου  ) μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και είναι μαγειρεμένο μέσα .
Περιχύνουμε με το γλάσο της άχνη ζάχαρης και νερού . 

πηγή από εδώ .madeitonmonday.com
 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

0 comments