Χριστουγεννιάτικο μπισκοτένιο δεντράκι!

 
ΠΈΡΔΙΚΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑΚΙ GINGERBREAD
Gingergread Ζύμη
Υλικά  
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 αυγό χτυπημένο





 Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ ανακατεψτε το  αλεύρι, το αλάτι, και τα μπαχαρικά. .
 Βάλτε το άγκιστρο ζύμης στο μίξερ.
Σε ένα μέτριοκατσαρόλι  λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει λίωσει  κατά το μισό  κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέστε τη ζάχαρη, μελάσα και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα (για να αποτρέψει τα αυγά από το μαγείρεμα). Προσθέστε την  μελάσα μίγμα στο μίγμα αλευριού και ανακατέψτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Η Ζύμη θα είναι μαλακή. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη, ισιώστε σε δίσκους και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για  μια μέρα  αν είναι δυνατόν.


Όταν η ζύμη είναι αρκετά  σταθερή, αφαιρέστε από το ψυγείο και αφήστε το να καθίσει μέχρι θερμοκρασία δωματίου (περίπου μία ώρα). Προθερμάνετε το φούρνο στους175 βαθμούς.
Για να  αποφύγετε να σας γλιστρήσει το  αλουμινόχαρτο σκουπίστε  με βρεγμένο σφουγγάρι στη συνέχεια βάλτε το αλουμινόχαρτο πάνω στον  υγρό πάγκο. Αυτό θα αποτρέψει το φύλλο από την ολίσθηση, ενώ ζύμη θα  ξεδιπλώσει.
Δουλεύοντας με ένα μισό της ζύμης, κυλήστε το στο  αλουμινόχαρτο που έχει ψεκαστεί με το αλεύρι. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι για να αποτρέψετε  τη ζύμη από να κολλήσει στην πλάστη.


  
Θα πρέπει πρώτα να κόψετε  τα δύο κομμάτια του δέντρου και να ψηθούν  την ίδια στιγμή, στη συνέχεια, ανοίγουμε για να σχηματίσουμε  την πέρδικα και τα αχλάδια να ψηθούν μαζί, δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί τόσο πολύ χρόνο στο φούρνο.

 Πασπαλίζουμε περισσότερο αλεύρι στη ζύμη. Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια μοτίβο δέντρο επάνω τη ζύμη και κόψτε από κομμάτια ζύμης. Αφαιρέστε κομμάτια ζύμης,που περισεύουν και  ζυμώνουμε μαζί και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη  θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετεκάποια  στιγμή για να κάνετε  το πουλί και τα αχλάδια. Εάν το σχέδιό σας έχει κολλήσει στη ζύμη σε αυτό το σημείο, το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα κομμάτια μοτίβο. Σηκώστε ολόκληρο το κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε φύλλο λαδόκολλας.


Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο.. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα μεγάλα κομμάτια θα τα ψήσετε για 14 λεπτά . Τα μικρότερα κομμάτια για 6 - 7 λεπτά. Αχρησιμοποίητη  ζύμη μπορεί να είναι τυλιγμένη σε πλαστικό και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες (φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε λίγο για την να χρησιμοποιήσετε ξανά). Για την πέρδικα σε ένα  έψησα τα μεγάλα κομμάτια δέντρων για 16 λεπτά, και το πουλί και τα αχλάδια για 8 λεπτά.
Όταν τα κομμάτια ζύμης έχουν ψηθεί  αφαιρέστε το  ταψί από το φούρνο.. Όταν τα κομμάτια τζίντζερ είναι εντελώς δροσερά ξεκολλήστε το αλουμινόχαρτο από το κάτω μέρος.
και το χρωματίζετε με ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής
ή το αφήνετε λευκό και διακοσμείτε το δεντράκι όπως
βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.





Η συνταγή και όλες οι φωτογραφίες είναι από εδώ notmartha.org



0 comments