Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια!

psomakia-afrata

Υλικά για 12 ψωμάκια

3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλιά κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
40 γρ μαγιά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό για το άλειμμα
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
zymi-psomiou

Οδηγίες απο το προηγούμενο βράδυ :
Στην θρυμματισμένη  μαγιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Αφήστε το  περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να  αυξήσει τον όγκο του.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ .Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, το νερό, το λάδι και την μαγιά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου πέντε λεπτά. Καλύψτε το μπολ με τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά σε ζεστό μέρος .. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ  πασαλείψτε το με λίγο λάδι. Μεταφέρετε την ζύμη στο μπολ με το λάδι και βάλτε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.


Πρωί:
Τοποθετείστε  τη φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο .. Χωρίστε σε 12 κομμάτια . Ακολουθείστε τα βήματα της φώτο για να κάνετε τα ψωμάκια .Βάλτε  στο έτοιμο φύλλο ψησίματος σε απόσταση περίπου 4 cm, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε το για 20 λεπτά για να φουσκώσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Όταν τα ψωμάκια φουσκώσουν αλείψτε τα με αυγό .Πασπαλίζουμε με  μαυροσίσαμο και  σουσάμι .
Ψήστε τα για 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς (ή ψήστε  για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα )
Βγάλτε  από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν .
πηγή  margarytka.blogspot..

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!





0 comments