Κουλούρια πίτσας σκέτη απόλαυση !! | Aspas_recipes

Κουλούρια πίτσας σκέτη απόλαυση !!

koulouria-pitsa

Πεντανόστιμα και αφράτα κουλούρια με γέμιση πίτσας . Ετοιμάζονται  πολύ εύκολα με απλά υλικά και τα απολαμβάνουμε είτε ζεστά  είτε χλιαρά.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτσα 

koulouria-pitsa1

Για τα κουλούρια πίτσας θα χρειαστούμε :
 
Υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα 00 

5 γραμμάρια ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

325  ml νερό

koulouria-pitsa2

Για την γέμιση : καπνιστό τυρί, μοτσαρέλα , σαλάμι, σάλτσα ντομάτας 


koulouria-pitsa3

Οδηγίες

Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι  σταδιακά και ζυμώνουμε .

koulouria-pitsa4

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε λίγο για να σχηματιστεί μια μπάλα, βάζουμε σε ένα μπολ ,καλύπτουμε  με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε  να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου  δύο ώρες (πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο).

koulouria-pitsa5

koulouria-pitsa6

Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια .

koulouria-pitsa7

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο και βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Σε κάθε ορθογώνιο βάζουμε  την γέμιση της αρεσκείας μας και αλείφουμε ελαφρά με νερό τις άκρες γύρω γύρω.

koulouria-pitsa8

koulouria-pitsa10

Τσιμπάμε τις άκρες της ζύμης και κλείνουμε καλά το φύλλο.

koulouria-pitsa11

koulouria-pitsa12

Τυλίγουμε κάθε ζυμαράκι σε κουλούρι .


koulouria-pitsa14

Τοποθετούμε τα κουλούρια  σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε   να φουσκώσουν  και πάλι για περίπου 30 λεπτά. 

koulouria-pitsa15

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κουλούρια πίτσας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C  στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) .

koulouria-pitsa16

koulouria-pitsa17

koulouria-pitsa18

Δοκιμάστε τα κουλούρια πίτσας ζεστά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments