Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι!

Υπέροχα και πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι .

Υλικά
6 τεμ μπουτάκια κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
¼ ματσάκι  φρέσκα κρεμμυδάκια

Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και Προσθέστε το  ξύδι , μέλι, καστανή  ζάχαρη, λάδι, και νερό. Ανακατέψτε να συνδυαστούν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε το  μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα  ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε το μισό από το μείγμα μαρινάδα / σάλτσα στο κοτόπουλο .(φροντίστε να ανακατέψετε τη σάλτσα πριν την προσθέσετε στο κοτόπουλο. Το σκόρδο,  και το κορν φλάουρ συνήθως κάθονται  στον πυθμένα.) Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αποθηκεύστε το αχρησιμοποίητο τμήμα της μαρινάδας για αργότερα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέστε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα του σε μια γάστρα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, προσθέστε την  μαρινάδα (το μισό που δεν χρησιμοποιήθηκε με το κοτόπουλο) σε μια μικρή κατσαρόλα . Αφήστε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε τη σάλτσα στην άκρη.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, βάλτε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου την σάλτσα . Προσθέστε σε φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.

πηγή budgetbytes.com

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments